28.06.2015 07:17

Engelse vrouwen schakelen gastland uit: 2-1

De Engelse voetbalsters zijn zaterdag (lokale tijd) doorgedrongen tot de halve finales van het WK. Het team won met 2-1 van Canada en mag komende woensdag met wereldkampioen Japan strijden om een plek in de finale.

De Engelse vrouwen scoorden twee keer in korte tijd. Jodie Taylor maakte een doelpunt in de elfde minuut. Slechts drie minuten later volgde Lucie Bronze haar voorbeeld. De Canadese Christine Sinclair wist in de 42e minuut te scoren, maar de gelijkmaker bleef uit.

Canada is het gastland van dit Wereldkampioenschap, waarop het Nederlandse dameselftal voor het eerst acteert op een mondiaal eindtoernooi. De Oranje Leeuwinnen kwamen door de groepsfase, maar werden vervolgens door titelhouder Japan uitgeschakeld. De finale wordt op 6 juli afgewerkt.