03.07.2015 11:25

'Clubloze' Schaken onderneemt er op los

Joey van den Berg (l.) zet een sliding in op Ruben Schaken (r.) in tijdens Feyenoord - sc Heerenveen. (15-08-2014)
Joey van den Berg (l.) zet een sliding in op Ruben Schaken (r.) in tijdens Feyenoord - sc Heerenveen. (15-08-2014)

Ruben Schaken is al bezig met zijn leven na het voetbal. De buitenspeler heeft een eigen kledingmerk, een eigen cateringbedrijf en een eigen voetbalschool.

Zodoende is Schaken druk bezig. De speler is bezig met het ontbinden van zijn contract bij Inter Baku en hoopt aan de slag te gaan in de Eredivisie. Dat doet hij voor zijn kinderen, maar voor zijn ondernemende geest komt het ook niet slecht uit.

Zijn pleegrust runt samen met Schaken het cateringbedrijf. Surinaamse specialiteiten voor feesten. "Loopt als een trein", zegt Schaken tegen Voetbal International. Zijn paradepaard is toch zijn eigen kledingmerk By Chess. De naam van het merk is een knipoog naar zijn achternaam: Schaken.

"Anderen leggen die link niet direct. Daar was het mij ook om te doen. Laat de mensen maar gissen. Ik wilde mijn naam wel op een subtiele manier aan het merk koppelen, omdat ik uiteindelijk degene ben die alles bedenkt. Maar ik blijf het liefst op de achtergrond."

Zo is Schaken op ondernemend vlak zeer actief en succesvol. Voetballend gezien gaat het de speler minder voor de wind. Zo is Schaken op dit moment een succesvolle ondernemer zonder club.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner