19.07.2015 21:17

Update: NAC Breda gaat niet in zee met Bodul

NAC Breda hoopt de selectie te versterken met de komst van Darko Bodul. De spits zit momenteel zonder club, nadat zijn verbintenis bij het Oostenrijkse SCR Altach niet werd verlengd.

Trainer Robert Maaskant heeft tegenover Voetbal International bevestigd dat de spits van Kroaatse afkomst in beeld is bij NAC Breda. Daarbij benadrukte hij dat er nog geen sprake is van een deal met de spits. Bodul moet de vacature van de spitspositie opvullen die is ontstaan na het vertrek van Erik Falkenburg.

Bodul vertrok in 2011 bij Ajax naar CD Nacional. Na vier maanden vertrok hij alweer naar het Oostenrijkse Sturm Graz. Vervolgens ging hij verder met zijn kruistocht door Europa door in Denemarken bij Odense BK te tekenen. Het laatste halve seizoen was hij weer in Oostenrijk actief. Bij SCR Altach stond hij tot eind juni onder contract.

Update: 19-07-2015: 21:17:

NAC Breda en Darko Bodul zijn het niet eens geworden over een contract in Breda. De degradant hoopte de 26-jarige voetballer transfervrij over te nemen, maar de contractonderhandelingen verliepen niet positief.

"Een tegenvaller, maar wij moeten aan het belang van de club denken", vertelt trainer Robert Maaskant aan BN DeStem. "Ik had hem er erg graag bij gehad, ik denk dat Darko een perfecte speler zou zijn voor ons systeem."

Bodul werd in 2008 door Ajax overgenomen vanuit de jeugdopleiding van sc Heerenveen. Zijn avontuur in Amsterdam mislukte echter faliekant, waarna hij nog speelde voor onder andere Sparta en Sturm Graz.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner