17.07.2015 13:42

'Oud-Feyenoorder tekent bij ADO Den Haag'

Ruben Schaken baalt na afloop van Feyenoord - sc Heerenveen. (15-8-2014)
Ruben Schaken baalt na afloop van Feyenoord - sc Heerenveen. (15-8-2014)

ADO Den Haag heeft wederom versterking gehaald voor de voorste linie. De club is eruit met Ruben Schaken. De voormalige aanvaller van onder meer Feyenoord moet nog door de medische keuring.

Daarna zal hij tekenen voor twee seizoenen, meldt Omroep West vrijdagmiddag. Deze overgang komt niet uit de lucht vallen, omdat Schaken eerder deze maand al gesignaleerd was in de Hofstad. De oud-international had zijn zinnen gezet op een terugkeer in de Eredivisie.

De speler die overkomt van Inter Baku uit Azerbeidzjan werd ook gelinkt aan FC Groningen en sc Heerenveen, maar de noordelijke clubs haakten af waardoor ADO Den Haag toe kon happen. De Haagse club versterkte zich eerder al met aanvallers Édouard Duplan (FC Utrecht), Ludcinio Marengo (FC Volendam)  en Kenji Gorré (Swansea City).

Schaken wilde weg bij Inter Baku, omdat zijn zoontjes spelen bij sc Heerenveen hij dichter bij zijn familie wil zijn. Daarom gaat hij zijn contract bij Baku afkopen. Zijn verbintenis daar liep nog een jaar door. Schaken speelde in het verleden vijf seizoenen voor Feyenoord, waar hij ook uitgroeide tot international. De Amsterdammer kwam ook uit voor VVV-Venlo, het inmiddels opgedoekte BV Veendam en SC Cambuur.

Bekijk hier het transferoverzicht van ADO Den Haag

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner