18.07.2015 20:35

Europese tegenstander is lovend over Ajax

Ajax werd afgelopen week in de voorrondes van de Champions League gekoppeld aan Rapid Wien. De Oostenrijkse nummer twee van het afgelopen seizoen kijkt uit naar het treffen met de Nederlandse opponent, maar is ook lovend over de Amsterdammers.

"Ajax is de meest succesvolle club uit Nederland", beseft trainer Zoran Barisic tegenover het Oostenrijkse dagblad Tiroler Tageszeitung. "Ook wat betreft de jeugdopleiding en de ontwikkeling van talenten is de club nog altijd een grootmacht."

Het tweeluik in de derde voorronde wordt hoogstwaarschijnlijk afgewerkt op 29 juli en 4 augustus. Ajax reist eerst af naar Oostenrijk, waarna het de club vervolgens in de eigen Amsterdam ArenA ontvangt. "We treffen een club die er veel waarde aan hecht om verzorgd voetbal te spelen. De spelers van Ajax hebben doorgaans een flinke technische en tactische bagage."

De winnaar van het tweeluik gaat door richting de play-offronde van de Champions League. In die ronde wacht nog een tweeluik en als die gewonnen wordt, is een plek in de groepsfase van het kampioenenbal een feit. PSV is als de Nederlandse kampioen direct geplaatst voor de groepsfase.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner