23.07.2015 13:45

Feyenoorder verkoos Friesland boven Athene

Erwin Mulder verkaste afgelopen maand van Feyenoord naar sc Heerenveen. De doelman kon echter ook naar de Griekse topclub AEK Athene en naar enkele Engelse clubs.

"Dat klopt. Maar Athene zag ik niet zitten. De ambities van de club spraken mij aan en het geld was goed, maar dat laatste is voor mij geen drijfveer. Toen ik transfervrij was, dacht ik niet meteen aan Griekenland als vervolgstap in mijn carrière. Maar AEK Athene wilde me graag hebben, daarom heb ik er wel serieus over nagedacht. Met de onstabiele situatie van het land en de crisis waarin het nu zit, leek Griekenland me niet echt een rustige omgeving." 

"Bovendien is mijn vriendin zwanger, we verwachten een meisje. Het is mijn carrière, en mijn vriendin staat altijd achter me. Dus als ik voor Athene had gekozen, was dat ook geen probleem geweest. Maar dat er een baby op komst is, heeft wel meegespeeld in mijn keuze voor Heerenveen. Ook dat ik pas 26 jaar ben. Dat is voor een keeper nog erg jong, ik kan over twee seizoenen altijd nog de stap naar het buitenland maken", vertelde de sluitpost aan Voetbal International.

Ook Engeland lonkte voor de trotse vader in spe. "De Engelse interesse kwam van clubs in het Championship. Als dat grote, ambitieuze clubs zijn die naar de Premier League willen, had ik erover willen nadenken, maar dat was in mijn geval niet zo. De transferwindow is nog lang open, ik had ook nog langer kunnen wachten, maar nu heb ik al vroeg duidelijkheid. Dat is niet alleen goed voor Heerenveen, maar ook voor mij. Ik heb nu genoeg tijd om te wennen en ik kan me ver voor de start van het seizoen volledig focussen op Heerenveen", besloot Mulder.

Eerder liet hij al weten nog altijd te balen van hoe hij is behandeld bij Feyenoord.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner