27.07.2015 07:34

Beauty Guardado bij Gold Cup-winst Mexico

Mexicaan Oribe Peralta viert de 3-1 tegen Jamaica in de finale om de Gold Cup.

Met goals van de eredivisiespelers Andrés Guardado (PSV) en Jesús Corona (FC Twente) heeft Mexico zondagavond (plaatselijke tijd) de Gold Cup gewonnen ten koste van Jamaica (3-1).

Aanvoerder Guardado werd bovendien uitgeroepen tot de beste speler van het tweejaarlijkse kampioenschap van de Concacaf, de federatie voor de lidstaten in Noord-Amerika, Midden-Amerika en het Caribisch gebied.

De PSV'er opende op prachtige wijze de score in de 31e minuut. Het was voor de middenvelder die bij zijn club zelden scoort, de zesde goal van het toernooi. In de tweede helft verdubbelde Corona de voorsprong van Mexico na een defensieve fout van Michael Hector. Oribe Peralta nam alle spanning weg in de 61e minuut.

De Jamaicaanse invaller Darren Mattocks bracht tien minuten voor tijd de eindstand op het bord.