28.07.2015 16:25

Kieftenbeld: "Het rook er echt naar voetbal"

Maikel Kieftenbeld (l.) in duel met Felipe Gutiérrez (r.) tijdens FC Twente - FC Groningen. (29-09-2013)
Maikel Kieftenbeld (l.) in duel met Felipe Gutiérrez (r.) tijdens FC Twente - FC Groningen. (29-09-2013)

Maandag tekende Maikel Kieftenbeld een contract bij het Engelse Birmingham City en op de clubwebsite van FC Groningen laat hij weten dolgelukkig te zijn met die transfer: "Ik had het gevoel alsof ik in een film liep."

"Ik had een clausule in mijn contract over een gelimiteerde transfersom. Binnen een dag waren Birmingham City en FC Groningen er uit en was ik vrij om te praten om tot een persoonlijk akkoord te komen", aldus Kieftenbeld. Hij was direct onder de indruk van de Engelse club: "Het is een prachtig complex met veel historie en uitstekende faciliteiten. Het rook er echt naar voetbal. Ik had het gevoel alsof ik in een film liep en heb ontzettend veel zin om er te voetballen. Dit is wat ik voor me zag als ik droomde over voetballen in Engeland."

"Het is best spannend om in mijn eentje naar Engeland te verhuizen en lastig om FC Groningen te verlaten met de Europa League voor de deur, maar ik heb al vanaf het begin het gevoel dat ik dit moet doen en naar dat gevoel heb ik geluisterd", vervolgt hij. Het vertrouwen dat zijn nieuwe trainer in hem heeft, speelde daarin een grote rol. "Ik wilde graag weten wat hij van me wist en wat ze precies met mij van plan zijn. Daar had ik meteen een goed gevoel bij. Hij had veel wedstrijden van me gezien."

Tot slot bedankt hij zijn oude ploeg FC Groningen voor de jaren die hij speelde in het groen-wit. "Ik kan terugkijken op vijf geweldige jaren bij FC Groningen. Ik ben niet een speler die snel van de ene naar de andere club verhuist en heb hier een mooie tijd gehad. Met het behalen en spelen van Europees voetbal in 2014 en het winnen van de beker in het afgelopen seizoen, hebben we een prachtige prestatie geleverd. Door iedereen in en rond de FC Groningen ging ik vijf jaar lang met plezier naar de club." 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner