05.08.2015 22:18

Uitschakeling Helsinki goed nieuws voor ADO

Op een bizarre en omslachtige manier heeft ADO Den Haag baat bij de uitschakeling van HJK Helsinki in de voorronde van de Champions League. De Finnen hebben Mike Havenaar onder contract staat en daar is de Residentieclub in geïnteresseerd.

Op vervelende wijze werd de club uit de Finse hoofdstad uit het kwalificatietoernooi gegooid. Na de 0-0 tegen FK Astana in eigen huis, leek vier minuten voor tijd nog geen vuiltje aan de lucht, nadat de club via een strafschop op 3-3 was gekomen. Met tien man wist het Kazachse Astana echter nog een overwinning uit het vuur te slepen, waardoor Helsinki voorlopig alleen maar kan dromen over deelname aan de Champions League.

Voor ADO Den Haag goed nieuws, aangezien Havenaar, met een contract tot aan het einde van 2015, een afspraak had met zijn huidige werkgever. Hij wilde best bij HJK Helsinki blijven, maar dan wel als ze konden gaan voor voetbal in de Champions League. Nu dit niet meer het geval is, ligt de weg terug naar Nederland helemaal open.

Ook voor Feyenoord is er dus goed nieuws. De club is geïnteresseerd in Michiel Kramer, maar ADO Den Haag zal de spits niet graag laten gaan zonder daar een goede vervanger voor te hebben. Zo kan één doelpunt in de laatste minuut een boel invloed hebben op transferzaken in Nederland. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner