06.08.2015 08:26

River Plate wint weer de Copa Libertadores

River Plate heeft woensdagavond (lokale tijd) voor de derde keer de Copa Libertadores gewonnen, de Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League. In eigen huis versloegen de Argentijnen voetbalclub Tigres uit Mexico met 3-0. Het uitduel vorige week eindigde in 0-0.

Voor River Plate opende Lucias Alario kort voor het rustsignaal de score. De Uruguyaanse aanvaller Carlos Sánchez benutte in de 75e minuut een penalty nadat hij zelf was neergehaald in het strafschopgebied. Verdediger Rodrigo Funes Mori maakte tien minuten voor tijd een eind aan het laatste overgebleven restje Mexicaanse hoop.

River Plate moest het in de thuiswedstrijd doen zonder trainer Marcello Gallardo die in de uitwedstrijd wegens belediging van de arbitrage werd weggestuurd. Gallardo moest het duel vanaf de tribune volgen. De coach werd na de zege wel gehuldigd tijdens een rondrit van het team door het stadion in een open bus.