23.08.2015 19:19

FK Jablonec boekt zege voor duel met Ajax

FK Jablonec heeft zondag vertrouwen opgedaan voor het thuisduel met Ajax in de laatste voorronde van de Europa League van donderdag. De Tsjechische ploeg won het uitduel FC Brno met 3-0 en steeg daarmee naar de subtop van de eigen competitie.

De gasten kwamen in de vierde minuut op voorsprong dankzij middenvelder Jan Gregus. Vlak voor rust verdubbelde Lukas Masopust de voorsprong. In het slotkwartier bepaalde invaller Martin Dolezal de eindstand op 3-0. Brno stond toen al met een man minder.

Jablonec moet donderdag tegen Ajax een achterstand van 1-0 goedmaken om de groepsfase van de Europa League te bereiken. Arek Milik maakte in de ArenA tegen de stug verdedigende Tsjechen het enige doelpunt uit een strafschop.

Ajax kende zelf een goede generale repetitie. NEC bleek een stugge tegenstander, maar uiteindelijk wisten de Amsterdammers te winnen met 0-2. Arek Milik maakte de 0-1. In de slotminuten was het Rens van Eijden die met een eigen goal voor de eindstand zorgde.

Trainer Frank de Boer is gewaarschuwd voor een stugge ploeg. Na afloop van het gewonnen duel met NEC was De Boer duidelijk met wat hij wil zien. "Het duel met Jablonec is geëvalueerd. De spelers hebben het opgepikt. De diepte werd vaker opgezocht. Ik was ook tevreden met de wissels. Fischer en Sinkgraven zorgden voor dreiging. Natuurlijk kan het beter. Dat is duidelijk. Maar vandaag hebben we op mentaal gebied een goede wedstrijd gespeeld."