27.08.2015 15:14

'Otigba kan terugkeren naar Europese roots'

Kenneth Otigba (l.) en Luuk de Jong gaan tijdens de competitiewedstrijd sc Heerenveen - PSV vol voor de bal. (22-08-2015)
Kenneth Otigba (l.) en Luuk de Jong gaan tijdens de competitiewedstrijd sc Heerenveen - PSV vol voor de bal. (22-08-2015)

Waar Kenneth Otigba in de vorige twee seizoenen nog bijna veertig basisplaatsen kreeg, moet de Hongaarse Nigeriaan het dit seizoen doen met invalbeurten. De mandekker kan kiezen voor een vertrek, aangezien Ferencvárosi TC interesse toont in de verdediger.

Otigba werd geboren in Nigeria, maar kwam al op jonge leeftijd terecht in Hongarije. De verdediger maakte de overstap naar sc Heerenveen, aangezien de Friezen een samenwerkingsverband hadden met de Hongaarse club waar Otigba onder contract stond. Als zestienjarige speler maakte hij de overstap naar Nederland, waar hij in 2012 debuteerde op het hoogste niveau, in de bekerwedstrijd tegen Feyenoord.

In het seizoen 2013/2014 groeide Otigba uit tot vaste kracht bij sc Heerenveen, met 22 basisplaatsen in 24 competitiewedstrijden. Vorig seizoen kwam hij wederom tot 24 wedstrijden, maar dat lijkt dit seizoen niet te lukken. Otigba heeft de concurrentiestrijd in het hart van de verdediging verloren, waardoor een vertrek niet ondenkbaar is.

Het Hongaarse Nezmeti Sport heeft Ferencvárosi TC aan de mandekker gekoppeld na een gesprek met de voorzitter, die hintte naar de komst van de jeugdinternational van Hongarije. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner