31.08.2015 11:42

Roda JC heeft vervanger Jansen direct binnen

Richmond Boakye heeft het naar zijn zin tijdens een oefenwedstrijd van Atalanta in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. (19-07-2015)
Richmond Boakye heeft het naar zijn zin tijdens een oefenwedstrijd van Atalanta in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. (19-07-2015)

De supporters van Roda JC hebben niet lang hoeven wachten op een vervanger voor de naar Boluspor vertrokken Anco Jansen. De Limburgers maken via de officiële kanalen bekend dat Richmond Boakye Roda JC op huurbasis komt versterken.

Boakye wordt gehuurd van het Italiaanse Atalanta, waar hij vorig jaar nog negentien competitiewedstrijden voor speelde. "Dankzij de inspanningen en het netwerk van Ton Caanen heeft Roda JC, na De Silva, nu ook Richmond Boakye vastgelegd. Boakye is een sterke aanvaller met ervaring in de Serie A en de Primera División. Vanzelfsprekend zijn wij erg blij dat hij onze aanvalslinie komt versterken. Met Richmond in de gelederen hebben we meer mogelijkheden voorin", aldus algemeen directeur Wim Collard

De Ghanees international begon zijn carrière bij Genoa CFC. Juventus nam de aanvaller in 2012 over, om hem vervolgens te verhuren aan Sassuolo Calcio, Elche CF en Atalanta. De club van Marten de Roon nam Boakye deze zomer definitief over van Juventus.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner