06.09.2015 09:59

Minimale oefenzege van Brazilië op Costa Rica

Brazilië is de aanloop naar het Zuid-Amerikaanse kwalificatietoernooi voor het Wereldkampioenschap 2018 begonnen met een kleine oefenzege op Costa Rica. In de Verenigde Staten eindigde het duel dankzij een vroeg doelpunt van Hulk in een 1-0 overwinning voor de Brazilianen.

Costa Rica, met Bryan Ruiz in de basisopstelling en Arsenal-speler Joel Campbell als invaller, speelde voor het eerst weer een interland na de dramatisch verlopen wedstrijd tegen Mexico op de Gold Cup. De Costa Ricanen hielden 120 minuten stand tegen de uiteindelijke winnaar van het eindtoernooi, maar vlak voor het verstrijken van de extra tijd kreeg Mexico een penalty, die Andrès Guardado benutte.

Bij Brazilië stonden grote namen op het veld, maar de ogen waren vooral gericht op Kaká. De oud-speler van onder andere AC Milan en Real Madrid maakte voor het eerst sinds een jaar weer speelminuten bij het nationale elftal van Brazilië, hij kwam twintig minuten voor tijd in het veld. Ook Douglas Costa (Bayern München), Neymar (FC Barcelona), Lucas (Paris Saint-Germain) en Coutinho (Liverpool) maakten speelminuten.