30.09.2015 20:01

Galatasaray morst punten in knotsgek duel

Wesley Sneijder namens Galatasaray tijdens de Champions League wedstrijd tegen Anderlecht. (26-11-14)

Galatasaray had de drie punten voor het oprapen in Kazachstan, maar moest woensdagavond tegen FK Astana genoegen nemen met een gelijkspel (2-2). In de wedstrijd vielen maar liefst drie eigen doelpunten.

De Turken waren na een half uur op voorsprong gekomen. Wesley Sneijder bediende Bilal Kisa en hij schoot raak. Het meeste spektakel was in het laatste kwartier van de wedstrijd. Hakan Balta bracht met een eigen goal de stand weer in evenwicht. Vier minuten voor tijd leek Gala tóch nog orde op zaken te stellen. Nu was het Nenad Erić die zijn eigen doelman passeerde, maar Carole deed dit 'kunstje' een minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd nog eens na.

Door de blamage heeft Galatasaray een slechte uitgangspositie. Net als Astana hebben de Turken na twee wedstrijden nog maar een punt. Later op woensdagavond komen Atlético Madrid en SL Benfica nog tegen elkaar in actie.