01.10.2015 21:34

Partizan wint na zege op AZ ook van Augsburg

Partizan Belgrado heeft in de Europa League alleen de leiding genomen in groep L. Na AZ bedwong de Servische topclub ook FC Augsburg, met aanvoerder Paul Verhaegh rechts in de defensie. De verrassende eindstand in Duitsland was 1-3. Andrija Živković, die tegen de Alkmaarders ook al scoorde, was de grote man met twee treffers.

Hij had donderdagavond na een halfuur voor het eerst succes na een vlotte counter. Stefan Babović bracht hem in stelling. Tien minuten na rust vergrootte Partizan de voorsprong. De Braziliaan Fabrício kon de bal van dichtbij binnen werken na een hoekschop. Vlak daarna kreeg Augsburg weer hoop door een doeltreffende uithaal van de Paraguayaanse aanvaller Raúl Bobadilla.

Het gejuich op de tribune van de WWK Arena was amper verstomd toen Živković de marge van twee al weer herstelde. Partizan kon het zelfs lijden dat Aleksandar Subić even later zijn tweede gele kaart kreeg en moest vertrekken. Ook tegen tien man faalde de Duitse aanvalslinie, met na rust Alexander Esswein voor oud-PSV'er Tim Matavž, in de afwerking.