03.10.2015 10:42

Jonk: "Met de jeugdopleiding goed op weg"

Wim Jonk geeft tijdens een training voor de jeugd van Ajax instructies. Jonk is naast hoofd jeugdopleiding ook trainer bij de Amsterdamse club. (13-08-2015)
Wim Jonk geeft tijdens een training voor de jeugd van Ajax instructies. Jonk is naast hoofd jeugdopleiding ook trainer bij de Amsterdamse club. (13-08-2015)

De Fluwelen Revolutie is bij Ajax nu al enkele jaren aan de gang, maar de kritiek op het grote plan is dat de Europese resultaten van de club uitblijven. Wim Jonk ziet echter dat het bij de jeugd erg goed gaat.

De hoofd jeugdopleiding van de onttroonde landskampioen gaat met de NOS het gesprek aan over de huidige gang van zaken in de hoofdstad van Nederland. "Ik richt me op mijn deel, met de jeugdopleiding zijn we goed op weg", vindt oud-voetballer Jonk, die naast zijn werk als hoofd jeugdopleiding ook actief is als trainer en coach. 

Jonk ziet wel degelijk dat het werk in de jeugdopleiding vruchten afwerpt. "Heel veel spelers maken op jonge leeftijd hun debuut. Kijk maar naar Jairo Riedewald, Kenny Tete, Davy Klaassen, Joël Veltman en Anwar El Ghazi", somt hij een aantal basiskrachten bij het eerste elftal van Ajax op, waarin Klaassen inmiddels de aanvoerder is.

De nieuwe route die Ajax is ingeslagen zorgde vijf jaar geleden voor heel veel verdeeldheid binnen Ajax, maar nog steeds botert het lang niet altijd tussen de beleidsbepalers in Amsterdam. "Intern gaan we met elkaar de discussie aan", geeft Jonk dan ook aan.

"Het begint bij de vier pijlers van het plan dat we met Johan (Cruyff, red.) hebben geschreven, waarvan ik mede-schrijver ben: individueel opleiden, gerichte aankopen doen, attractief aanvallend voetbal spelen en samenwerking met andere clubs uitbreiden. Ik ben wél voor aankopen, maar wel gericht, niet voor de breedte."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner