08.10.2015 11:11

Team van de Week: vooral nieuwe gezichten

Voetbal.com biedt de bezoeker in het huidige voetbalseizoen een nieuwe dienst aan. Vanaf de eerste speelronde van de Eredivisie komen wij met een Team van de Week en houden we een individuele spelersranking bij.

Zoals elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Nadat speelronde 8 van de Eredivisie afgelopen weekend werd gespeeld, zetten we nu de spelers die het beste presteerden op een rijtje. Om te beginnen bij de doelman. Bram Castro zat er al enkele keren dichtbij, maar na zijn goede wedstrijd waarin hij de nul hield tegen sc Heerenveen, maakt de Heraclied zijn debuut in het elftal van de week. Van alle doelmannen van de Eredivisie behaalde hij met een 6.88 het hoogste cijfer van de afgelopen speelronde.

In de driemans-verdediging staan Jeffrey Bruma, Kevin Diks en Ridgeciano Haps. AZ Alkmaar-verdediger Haps leek te moeten vrezen voor zijn positie na de komst van Rajko Brežančić, maar de vleugelverdediger bewijst elke week weer een vaste waarde te zijn voor de Alkmaarders. De andere vleugelverdediger: Kevin Diks, maakte in zijn wedstrijd met Vitesse tegen FC Groningen zijn eerste doelpunt uit zijn carrière en bekroont dat met een plaats in het elftal van de week. De centrale verdediger in dit gezelschap is Jeffrey Bruma.

Bij elk van de voorgaande genoemde verdedigers zien we een teamgenoot terug op het middenveld. Andrés Guardado is, wanneer hij fit is en speelt, een vaste klant in het elftal van de week. Zo ook na zijn wedstrijd tegen Ajax. Ook NEC'er Christian Santos keert weer terug. De aanvallende middenvelder annex aanvaller zette op prachtige wijze NEC op voorsprong tegen ADO Den Haag, waarna hij ook de laatste treffer op zich nam in het met 4-1 gewonnen duel. De overige twee middenvelders zijn debutanten in het elftal van de week. Marvelous Nakamba speelde een geweldige pot op het middenveld bij Vitesse. De verdedigende middenvelder zat overal tussen en wist aanvallend ook gevaar te stichten. Marvelous, it’s all in the name. Joris van Overeem was aanvallend ook belangrijk bij zijn team AZ. De buitenspeler gaf de assist op Vincent Janssen in de wedstrijd tegen FC Twente.

Diezelfde Vincent Janssen mag natuurlijk niet ontbreken. De aanvaller van AZ was tweemaal trefzeker en met een 7.75 is hij deze week de best becijferde speler. Janssen wordt geflankeerd door Gastón Pereiro. De Uruguayaan verving de afwezige Lestienne en deed dat met verve. De aanvaller besliste hoogstpersoonlijk het duel met Ajax, door tweemaal trefzeker te zijn voor de Eindhovenaren. PEC Zwolle-speler Ryan Thomas maakt het elftal van de week van speelronde 8 compleet. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner