08.10.2015 17:08

Gudelj blijft kalm onder gespannen interland

Nemanja Gudelj (l.) vecht een duel uit met Taulant Xhaka (r.) tijdens het EK-kwalificatieduel Servië - Albanië. (14-10-2014)
Nemanja Gudelj (l.) vecht een duel uit met Taulant Xhaka (r.) tijdens het EK-kwalificatieduel Servië - Albanië. (14-10-2014)

Nemanja Gudelj staat donderdagavond met Servië tegenover Albanië in de kwalificatiereeks voor het Europees Kampioenschap 2016. Een beladen ontmoeting, aangezien het de vorige keer totaal uit de hand liep. Gudelj merkt dan ook dat alles rondom de interland beveiligd wordt.

In gesprek met De Telegraaf vertelt de Ajacied dat alleen al het reizen in Albanië gevaarlijk is. "Schreeuwende mensen in een Albanië-shirt met hun middelvinger omhoog. Een van de stenen die naar de bus werden gegooid, raakte het raam goed en ging er dwars doorheen. Dus je kunt inderdaad wel zeggen dat het een warm welkom was."

In 2014 stonden Servië en Albanië ook al tegen elkaar. De landen leven op gespannen voet met elkaar vanwege de politieke kwestie rondom Kosovo. Tijdens de interland in 2014 vloog een drone het stadion binnen met een Albanese vlag, waarop de Servische fans zich geprovoceerd voelden. De wedstrijd werd uiteindelijk gestaakt en de FIFA besloot dat Albanië de wedstrijd op reglementaire wijze won: 0-3.

Gudelj voelt zich ondanks alle spanningen veilig. Hij vertelt dat er een politieagent voor zijn deur in het hotel staat en dat er een politiemacht van ongeveer tweeduizend man sterk op de been is tijdens de interland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner