05.11.2015 18:57

Braga moet spelen ondanks gestolen schoenen

Bizarder worden nieuwsberichten niet. Sporting Braga kwam donderdag, op de dag van het Europa League-duel met Olympique Marseille achter de diefstal van de volledige voetbalschoenencollectie van de gehele spelersgroep. De wedstrijd wordt echter gewoon om 19.00 gespeeld.

Een official van de Portugese club ontdekte de diefstal donderdagochtend, een dag na de groepstraining van Sporting Braga in het stadion van Olympique Marseille. De thuisploeg stelde uiteindelijk een privévliegtuig beschikbaar voor de Portugese ploeg, om zodoende nieuwe schoenen naar de havenstad te laten komen. Dit aanbod weigerde Braga echter.

Een tweede aanbod van de Franse ploeg, om dan maar nieuwe schoenen te kopen voor de spelers van de Portugezen, werd ook afgeslagen. De UEFA kwam vervolgens in actie, door te melden dat de bond niet van plan was om de wedstrijd uit te stellen en te stellen dat als Braga weigerde te spelen, ze een flinke boete konden krijgen en zelfs uitgesloten konden worden van verdere deelname aan de Europa League.

Na die uitspraak krabbelde Braga terug en besloot het gewoon om 19.00 te spelen. Hoe de schoenenkwestie is opgelost, is nog onduidelijk. Olympique Marseille en Sporting Braga spelen in dezelfde groep als AZ. Braga is momenteel koploper, met de volle buit uit de eerste drie groepswedstrijden. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner