16.11.2015 13:47

Xavi lovend over Van Gaal en Mourinho

Manchester United staat halverwege de wedstrijd nog niet op voorsprong tegen CSKA Moskou. En daar baalt trainer Louis van Gaal van. (03-11-2015)
Manchester United staat halverwege de wedstrijd nog niet op voorsprong tegen CSKA Moskou. En daar baalt trainer Louis van Gaal van. (03-11-2015)

Xavi heeft zich lovend uitgelaten over Louis van Gaal en José Mourinho. De Spaanse middenvelder werkte bij FC Barcelona samen met het tweetal.

Van Gaal liet Xavi op zijn zeventiende al meetrainen bij de hoofdmacht van FC Barcelona. "Na twee dagen trainen onder Van Gaal dacht ik: 'wie is deze idioot?'", citeert De Telegraaf de Spanjaard, die zijn mening daarna snel zag veranderen. Een week later had Van Gaal al een goede indruk op Xavi achtergelaten. "Ik dacht: 'hij is in orde.' Louis van Gaal zal voor altijd in mijn hart zitten. Hij is een goed persoon en een zeer goede trainer. Hij heeft een sterk karakter, maar in de Premier League is hij kalmer, omdat er minder druk is."

"Bij Bayern München en FC Barcelona was Van Gaal veel minder kalm", vervolgt Xavi. "Hij is eerlijk en een echte perfectionist. Hij is een vechter, maar wel eentje die vertrouwen in mijn had toen ik 17 of 18 jaar oud was."

Xavi heeft ook lovende woorden voor Mourinho. "Hij deed het geweldig in zijn drie jaar bij FC Barcelona. Ze zeggen dat hij de vertaler was, maar dat is onzin. Hij had de functie van assistent-coach en hij verstond de filosofie van Barça en deelde veel karaktereigenschappen met Van Gaal. Mourinho genoot veel respect onder alle spelers. Soms had hij ons onder zijn hoede bij Barça B en dat deed hij fantastisch. Ik ben verrast dat hij bekend werd door een ander type voetbal. Dat hele verdedigende zat er bij Mourinho helemaal niet in toen hij bij ons trainer was."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner