18.11.2015 08:37

Douglas Costa gidst Brazilianen langs Peru

Met dank aan uitblinker Douglas Costa heeft de nationale voetbalploeg van Brazilië dinsdag in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiegroep met 3-0 gewonnen van Peru.

De aanvaller van Bayern München maakte de openingstreffer en bereidde de andere twee doelpunten voor. De zege bracht de Brazilianen op de derde plaats met zeven punten uit vier duels.

Costa opende de score in de 21e minuut. In de 57e minuut verzorgde hij de assist voor het doelpunt van Renato Augusto, terwijl Filipe Luis een kwartier voor tijd zijn eerste interlanddoelpunt kon maken nadat Peru-doelman Penny een inzet van Costa eerst nog had gestopt.

Koploper is Ecuador dat met 3-1 won bij Venezuela en twaalf punten uit vier duels heeft. Argentinië zegevierde bij Colombia en boekte pas zijn eerste overwinning in de WK-kwalificatiereeks. De Argentijnen - zonder Lionel Messi - staan nu op zesde plaats in de kwalificatiegroep. Die positie geeft geen recht op een ticket voor het WK in Rusland.