21.11.2015 10:29

Havenaar droomt: "Mik op het WK van 2018"

Mike Havenaar (l.) wacht geduldig op de bal tijdens de vriendschappelijke interland tussen Japan en Servië. (11-10-2015)
Mike Havenaar (l.) wacht geduldig op de bal tijdens de vriendschappelijke interland tussen Japan en Servië. (11-10-2015)

Mike Havenaar hoopt dat hij voor zijn land nog eenmaal kan schitteren op een eindtoernooi. De spits van ADO Den Haag speelde nog maar één interland op een eindtoernooi voor Japan, maar hoopt nu wel deel uit te maken van een mogelijke selectie op het Wereldkampioenschap.

"Ik mik nog steeds op het WK in 2018. Mijn laatste kans", vertelt Havenaar in gesprek met het Algemeen Dagblad. Havenaar is 28, maar als het WK in Rusland begint is de spits al 31, waardoor het inderdaad zijn laatste, grote toernooi lijkt te worden.

Japan was ook actief op het WK in 2014, maar toen zat Havenaar niet bij de selectie. "In de aanloop naar het vorige WK in Brazilië was ik er drie jaar bij, maar alleen de laatste paar maanden niet. De verklaring van bondscoach Alberto Zaccheroni was dat ze alles over de grond zouden spelen. Maar wat bleek? In alle drie de poulewedstrijden ging de bal in de laatste fase tóch door de lucht", baalt Havenaar na.

De Japanners werden in Brazilië kansloos uitgeschakeld, maar zijn alweer hard op weg om zich te plaatsen voor het mondiale eindtoernooi in Rusland. In de Aziatische kwalificaties is het land al zeker van de volgende ronde. Havenaar kwam in de huidige kwalificatieronde nog niet aan bod bij Japan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner