03.12.2015 12:21

Wigan Athletic wil Wildschut behouden

Yanic Wildschut namens sc Heerenveen op stoom tegen PSV. (23-11-2013)
Yanic Wildschut namens sc Heerenveen op stoom tegen PSV. (23-11-2013)

Wigan Athletic hoopt ook in 2016 een beroep te kunnen doen op Yanic Wildschut. Wigan Athletic huurt Wildschut momenteel voor drie maanden van Middlesbrough.

Wildschut kwam bij Middlesbrough in de Engelse Championship (tweede niveau) niet aan spelen toe, waardoor hij besloot om zich te laten verhuren aan Wigan Athletic, dat uitkomt in de Engelse League One (derde niveau). "Wigan was een gok, dat geef ik toe", vertelt Wildschut aan FOX Sports. "Als ik hier geen indruk zou maken, dan was het heel moeilijk geworden. Maar de keuze heeft goed uitgepakt."

Wildschut heeft een basisplaats bij Wigan Athletic en was tot dusver goed voor één doelpunt en twee assists. "Wigan wil mij graag houden en dat streelt mij. Dat is zeker een optie, maar de interesse neemt toe. Ik zal in ieder geval niet zomaar een club die strijdt om promotie inruilen voor een club die een niveau hoger tegen degradatie vecht. Natuurlijk wil ik mij nog steeds bewijzen bij Middlesbrough, maar het is afwachten wat hun plannen zijn."

Wildschut heeft bij Middlesbrough nog een contract tot het einde van het seizoen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner