10.12.2015 23:17

FC Augsburg verrast en overwintert in Europa

Aanvoerder Paul Verhaegh heeft zich donderdag met FC Augsburg verrassend geschaard bij de laatste 32 ploegen in de Europa League. De Duitse formatie won in de laatste groepswedstrijd met 3-1 bij rivaal Partizan Belgrado. Daarmee verzekerde Augsburg zich in groep L, met ook AZ, dankzij een beter doelsaldo van de tweede plek achter Athletic Bilbao. De thuiswedstrijd tegen Partizan hadden de Duitsers juist met 1-3 verloren.

Verhaegh bracht in de 51e minuut de tweede treffer van zijn ploeg op zijn naam. Vlak voor tijd zorgde Raúl Bobadilla voor grote vreugde in het Duitse kamp met het beslissende doelpunt.

Het andere duel in Groep L eindigde in 2-2. AZ kwam in tegen Athletic Bilbao op voorsprong via Joris van Overeem, maar de Basken kwamen via Kike Sola en San José in de tweede helft op 2-1. Vincent Janssen zorgde vlak voor tijd dat beide clubs een punt aan de wedstrijd overhielden.