17.12.2015 13:21

Suárez schiet met hattrick Barça naar finale

FC Barcelona heeft zich ten koste van Guangzhou Evergrande geplaatst voor de finale van het WK voor clubteams. De grote man van de wedstrijd was Luis Suárez met een hattrick. Het werd 3-0.

Zonder Lionel Messi (nierklachten) en Neymar (op de bank) stuurde Luis Enrique zijn manschappen in de wetenschap dat Guangzhou een tweede Chinese muur wilde bouwen. Dat beeld werd al snel bevestigd. De Chinezen beperkten zich tot het verdedigen, maar bijna 39 minuten lang wist Barcelona geen gaatje te vinden.

Pas toen Guangzhou moest wisselen, vanwege een horrorblessure van Zheng Zou (het lijkt erop dat hij zijn voet heeft gebroken) kon Barcelona profiteren van de nieuwe en nog zoekende organisatie achterin. Een afstandsschot van Ivan Rakitic werd gelost door doelman Shuai Li. Luis Suárez was er snel bij om de bal vervolgens wel tegen de touwen aan te schieten: 1-0. Daarna gingen de Chinezen meer aanvallen, wat een grote kans opleverde voor Elkeson. Zijn kopbal werd echter gekeerd door Claudio Bravo.

In de tweede helft werd verwacht dat Guangzhou meer zou gaan aanvallen. De ploeg van Luiz Felipe Scolari liet al in de eerste helft regelmatig zien dat het ook goed kan voetballen. Toch was het Luis Suárez die aan alle hoop al snel een einde maakte. De spits kreeg een mooie bal van Andrés Iniesta, Suárez nam de bal aan op de borst en schoot hem met buitenkant rechts binnen. Daarmee bewijst de spits opnieuw zijn waarde. Met de afwezigheid van Neymar en Lionel Messi waren alle ogen op hem gericht. Veel druk voelde de spits niet, getuige zijn treffers.

Na de 2-0 was Barcelona oppermachtig. Dat moest ook wel, want links- of rechtsom zouden de Catalanen domineren. Koos Scolari om verdedigend te blijven spelen dan zou Barça de wedstrijd dood spelen. Kiest het voor de aanval dan zou het het met Luis Suárez een ongrijpbaar wapen hebben om de score verder uit te breiden. De Uruguayaan werd ook nog eens geholpen. Munir El Haddadi rende het strafschopgebied in, maar schopte in de grond. De arbiter gaf een strafschop. Suárez benutte die feilloos waardoor het 3-0 werd.

Door de winstpartij kan FC Barcelona voor de winterstop nog een prijs pakken. Op zondag 20 december om 11.30 uur Nederlandse tijd zal Barcelona de finale spelen tegen River Plate.

De Hattrick van Suarez:

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner