23.12.2015 22:37

Anderlecht voorkomt nederlaag in blessuretijd

Anderlecht heeft woensdag in blessuretijd een nederlaag bij Lokeren voorkomen. Verdediger Guillaume Gillet redde in de 92e minuut een punt voor de Belgische topclub. De verdediger, die in de winterstop verhuist naar de Franse club Nantes, kopte de gelijkmaker binnen: 1-1. Sergei Bolbat had Lokeren een kwartier voor tijd op voorsprong gebracht.

De Belgische competitiewedstrijd zou eigenlijk op 21 november worden gespeeld, maar de burgemeester van Lokeren besloot het duel toen te schrappen vanwege terreurdreiging.

Anderlecht kwam dankzij de rake kopbal van Gillet in punten op gelijke hoogte met Oostende, de nummer twee van de ranglijst. Beide clubs staan vijf punten achter op koploper AA Gent. Anderlecht sluit het kalenderjaar zondag af met een thuiswedstrijd tegen Westerlo.