24.12.2015 21:00

De beste tien Eredivisie-spelers tot nu toe

In ongeveer elke Eredivisie-wedstrijd is er wel één uitblinker, maar wie van de spelers is het meest constant? Voetbal.com zet de beste tien spelers van het eerste halve seizoen op een rij.

Wekelijks worden er cijfers gegeven door Voetbal International, De Telegraaf, Algemeen Dagblad én Voetbal.com nauwkeurig bijgehouden. Er is gekeken naar het gemiddelde van deze vier media om tot een cijfer te komen. Daaruit is gebleken dat de volgende tien spelers het beste hebben gepresteerd in de eerste zeventien duels.

10. Timo Letschert 6,48

Eén van de sterkhouders bij FC Utrecht is Timo Letschert. De nog maar 22-jarige speler kwam vorig seizoen al over van Roda JC naar Utrecht, maar dit seizoen ontpopt hij zich tot een vaste basiskracht. Niet voor niets scoorde hij als verdediger twee keer en miste hij nog geen duel.

9. Davy Klaassen 6,49

Als aanvoerder van Ajax is Klaassen één van de grote krachten in het team van Frank de Boer. Zowel met het druk zetten en met het veldspel is Klaassen een belangrijke pion. Klaassen scoorde dan ook niet voor niets al zeven keer.

6. Guram Kashia 6,50

Plek zes wordt bezet door drie spelers namelijk Guram Kashia, Andrés Guardado en Nacer Barazite. Kashia is eigenlijk één van de weinige bekende gezichten die dit seizoen startte bij Vitesse. De Georgiër bleef de Arnhemmers trouw, verlengde zijn contract en is nog steeds aanvoerder. Ook dit seizoen bewijst hij zijn meerwaarde weer eens, alhoewel de mandekker het de laatste wedstrijden met een plek op de reservebank moet doen.

6. Andrés Guardado 6,50

Het is misschien niet de meest opvallende speler van de Eredivisie, maar ongeveer heel Nederland kent de waarde van Andrés Guardado. Zijn winnaarsmentaliteit zorgt ervoor dat PSV opnieuw meedingt om het kampioenschap. In de Champions League is hij ook goud waard, alhoewel hij tegen CSKA nog wel een strafschop veroorzaakte.

6. Nacer Barazite 6,50

Nacer Barazite riep eerder dit seizoen nog boze reacties op, omdat hij Hélène Hendriks geen hand had gegeven. Dat leverde de nodige discussies op in de media, maar uiteindelijk is het Barazite die het laatste lacht. De spits ontwikkelt zich namelijk goed bij FC Utrecht. Vorig seizoen wist hij in zestien duels slechts twee keer te scoren, dit seizoen scoorde hij er al vijf in zeventien wedstrijden. Hij vormt samen met teamgenoten Sébastien Haller en Bart Ramselaar een levensgevaarlijke driehoek rondom de zestien van de tegenstander.

5. Luuk de Jong 6,51

Luuk de Jong is de meest waardevolle speler van de Eredivisie. Hij krijgt het hoogste aantal punten als het gaat om én doelpunten maken én assists geven. Met veertien goals en twee assist houdt hij Dirk Kuyt achter zich. Kuyt scoorde namelijk dertien keer en gaf twee assists.

3. Kenneth Vermeer 6,57

Het spel van Feyenoord is niet altijd even sprankelend en goed, maar dan is daar altijd Kenneth Vermeer nog. Diverse keren wist hij zijn ploeg op de been te houden. Dat lukte hem niet in het duel met NEC. De Rotterdammers verloren toen met 3-1.

3. Rick Karsdorp 6,57

Rick Karsdorp is de revelatie bij Feyenoord van de eerste seizoenshelft. De rechtsback is goed voor zes assists en dat leverde hem niet voor niets een voorselectie bij het Nederlands elftal op. Karsdorp moest toen afmelden vanwege een blessure, maar het is niet ondenkbaar dat de vleugelverdediger een tweede kans krijgt.

2. Riechedly Bazoer 6,58

Eén van Nederlands grootste talenten luistert naar de naam Riechedly Bazoer. Zijn ontwikkeling werd in het laatste duel voor de winterstop nog maar eens onderstreept. Bazoer scoorde de winnende 2-1 tegen De Graafschap. De manier waarop zegt alles. Bazoer plukte een bal heerlijk uit de lucht en knalde de bal keihard tegen de touwen.

1. Oussama Tannane 6,69

Heracles Almelo is toch wel de grootste verrassing van het seizoen en dat komt met name door de doelpuntendrang van Oussama Tannane. De aanvaller staat na zeventien duels alweer op zeven doelpunten en hij had daar slechts elf duels voor nodig. Met Tannane in vorm staat Heracles knap op een vierde plek.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner