29.12.2015 12:21

'Barça aast op Red Bull Salzburg-spits'

FC Barcelona hoopt zich in januari te versterken met spits Jonatan Soriano. FC Barcelona-trainer Luis Enrique wil tijdens de aanstaande transferperiode graag een ervaren kracht aan de selectie toevoegen.

Volgens Marca is de keuze van FC Barcelona gevallen op Jonatan Soriano. De dertigjarige spits is inmiddels bezig aan zijn vijfde seizoen in dienst van Red Bull Salzburg. De Spanjaard weet in Oostenrijk regelmatig te scoren. De Spanjaard staat op 105 doelpunten uit 120 competitiewedstrijden. FC Barcelona kan in januari eindelijk weer spelers aantrekken. De Spaanse grootmacht had namelijk een transferban, waardoor het geen nieuwe spelers kon inschrijven.

Arda Turan en Aleix Vidal werden in een eerder stadium al 'aangetrokken' door FC Barcelona en zijn vanaf volgende maand inzetbaar voor de Catalaanse club. Soriano, die een verleden heeft bij FC Barcelona, moet de derde 'winterse' aanwinst worden. Soriano stond in het verleden tweeënhalf seizoen onder contract bij FC Barcelona, maar debuteerde nimmer voor de hoofdmacht. De spits speelde zijn wedstrijden veelal voor FC Barcelona B.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner