30.12.2015 09:47

Stomverbaasde Ten Cate: "Was al akkoord"

De trainer van Sparta Rotterdam bedenkt hoe hij zijn tactiek moet wijzigingen in het promotieduel met Roda JC. (23.05.2013)
De trainer van Sparta Rotterdam bedenkt hoe hij zijn tactiek moet wijzigingen in het promotieduel met Roda JC. (23.05.2013)

Volgens Henk ten Cate had hij nu trainer moeten zijn van Galatasaray. De nieuwbakken coach van Al Jazira gaf aan dat hij al tot een akkoord was gekomen met de Turkse club, om daar trainer te worden.

"Ik was mondeling akkoord met Galatasaray over een contract voor 2,5 jaar en ging er vanuit dat ik daar trainer zou worden. Waarom dat toch niet doorging, weet ik nog steeds niet", aldus een stomverbaasde Ten Cate tegenover De Telegraaf.

Het hele plan ging om een of andere reden niet door. Daarom bleef hij in Nederland, maar toen Al Jazira langskwam, hoefde hij niet lang na te denken. "Ik had zin om weer aan de slag te gaan en ik voel dat ik hier nog steeds mijn waarde kan hebben. Bovendien ben ik nog heel fit. En natuurlijk word ik er goed voor betaald", aldus de 61-jarige Amsterdammer.

Ten Cate heeft een contract getekend voor vijf maanden. "Ik wilde geen langere verbintenis of allerlei opties, omdat ik na zo’n lange afwezigheid eerst weer wil kijken hoe het trainerschap me bevalt. Ik kan altijd nog besluiten mijn verblijf daar te verlengen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner