02.01.2016 09:31

'Andrija Živković kan nu al naar Europese top'

Andrija Živković (r.) van Partizan gaat in de Europa League-wedstrijd tegen AZ een duel met Ben Rienstra niet uit de weg. (17-09-2015)
Andrija Živković (r.) van Partizan gaat in de Europa League-wedstrijd tegen AZ een duel met Ben Rienstra niet uit de weg. (17-09-2015)

De ster van Andrija Živković is rijzende in 2015. De aanvaller van Partizan, tegenstander van AZ in de groepsfase van de Europa League, staat in de belangstelling van de Europese top. Manchester City was al geïnteresseerd, Paris Saint-Germain sluit nu ook aan.

Volgens het Franse Le Parisien wil Paris Saint-Germain, fier koploper in de Ligue 1, investeren in de toekomst en gaat het de strijd aan met de Engelse ploeg, die zo kapitaalkrachtig is. De negentienjarige Živković, die voornamelijk als rechtsbuiten speelt bij Partizan, maakte in 2013 al zijn debuut bij het nationale elftal van Servië en is een vaste kracht in het elftal van Partizan, waarmee hij indruk maakte in de Europa League. 

Partizan zal waarschijnlijk zo snel mogelijk willen handelen met de Europese grootmachten, aangezien het contract van het toptalent na dit seizoen afloopt. Gebeurt dit, dan kan Živković transfervrij worden opgepikt en krijgt Partizan alleen een opleidingsvergoeding ter waarde van enkele honderdduizenden euro's. Bij Paris Saint-Germain kan Živković op de vleugels de opvolger worden van Ezequiel Lavezzi, die al heeft aangegeven dat hij na dit seizoen vertrekt uit de Franse hoofdstad.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner