02.01.2016 19:16

De Treffers langer door met trainer Janssen

Anton Janssen staat er rustig bij tijdens de competitiewedstrijd tussen De Treffers en WKE. (20-12-2015)
Anton Janssen staat er rustig bij tijdens de competitiewedstrijd tussen De Treffers en WKE. (20-12-2015)

Anton Janssen blijft voorlopig aan het werk in de Topklasse Zondag. De oud-trainer van onder andere FC Oss en NEC presteerde in de eerste seizoenshelft goed genoeg bij De Treffers om contractverlenging te krijgen. Janssen ligt nu tot volgend seizoen vast bij de amateurs.

De oefenmeester won voor de winterstop de belangrijke wedstrijd tegen koploper WKE, waardoor De Treffers als nummer twee inliep op de concurrent. Het verschil tussen de nummers één en twee bedraagt maar twee punten, alhoewel De Treffers een wedstrijd meer speelde.

Janssen begon zijn trainerscarrière bij PSV, waar hij de beloften drie jaar onder zijn hoede had. Na een tussenjaar bij amateurs werd hij in 2011 assistent-trainer bij NEC, waarna hij voor zijn eerste, eigen avontuur ging bij FC Oss. Janssen keerde vervolgens terug bij NEC als hoofdtrainer, maar hij wist de Nijmegenaren niet in de Eredivisie te houden. In de zomer van 2015 tekende hij zijn eerste contract bij De Treffers.

Door de contractverlenging maakt Janssen onderdeel uit van de nieuwe opzet in het Nederlandse voetbal. De Treffers strijdt momenteel in de Topklasse Zondag voor een plek in de nieuwe competitie, die vanaf het seizoen 2016/2017 in gebruik wordt genomen. In de zogenaamde Tweede Divisie komen amateurploegen en beloftenteams tegenover elkaar te staan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner