02.01.2016 20:16

Buijs in de zomer trainer van Kozakken Boys

Danny Buijs (m.) overlegt met leden van de technische staf voor de competitiewedstrijd tegen Excelsior Maassluis. (12-09-2015)
Danny Buijs (m.) overlegt met leden van de technische staf voor de competitiewedstrijd tegen Excelsior Maassluis. (12-09-2015)

Kozakken Boys, regerend landskampioen van de Topklasse Zaterdag, heeft de trainer voor het nieuwe seizoen al binnen. Danny Buijs schuift op van assistent-trainer naar de rol van hoofdtrainer. Dit seizoen is dat stiekem al het geval.

Buijs en Kozakken Boys werden dit seizoen regelmatig op de vingers getikt door de KNVB, omdat Buijs zich als assistent-trainer, zijn officiële titel in het huidige seizoen, te veel bezighield met taken van de hoofdtrainer. Buijs mag nog geen club trainen, omdat hij niet over de juiste papieren beschikt. Arie Schep nam de afgelopen twee jaar de rol van trainer op zich, maar zal aan het einde van dit seizoen het stokje dus overdragen. Dan beschikt Buijs als het goed is wel over de juiste papieren.

Kozakken Boys meldt dat de oud-speler van onder andere Feyenoord, ADO Den Haag en Sparta een tweejarige verbintenis heeft getekend met de club. Buijs gaat met zijn club dus het avontuur in de nieuwe voetbalpiramide van Nederland aan. In het seizoen 2016/2017 komt er met de Tweede Divisie een compleet nieuwe competitie in het voetbal. Kozakken Boys maakt met een hoge eindklassering in de Topklasse grote kans op een plek in die competitie, waar ook beloftenelftallen instromen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner