09.01.2016 16:53

Wildschut tot 2019 terug bij Wigan Athletic

Yanic Wildschut in actie voor Middlesbrough tijdens de competitiewedstrijd tegen Bristol City. (22-08-2015)
Yanic Wildschut in actie voor Middlesbrough tijdens de competitiewedstrijd tegen Bristol City. (22-08-2015)

Yanic Wildschut doet een stapje terug in Engeland. De oud-aanvaller van onder andere VVV-Venlo en sc Heerenveen keert terug bij Wigan Athletic, dat uitkomt in de League One. Middlesbrough verhuurde Wildschut al en laat hem nu definitief vertrekken. De oude club van de aanvaller komt uit in de Championship, maar daar kreeg Wildschut weinig speeltijd.

In oktober van het vorige jaar sloot Wildschut, die op negentig Eredivisie-wedstrijden staat, al aan bij de selectie van Wigan Athletic. Het huurcontract liep begin januari af, maar nog geen week later maakt de club bekend dat Wildschut definitief naar Wigan Athletic komt. De Nederlander tekent een contract voor 3,5 jaar, waardoor hij tot de zomer van 2019 onder contract staat bij de huidige nummer vijf uit de League One.

"Ik vond het geweldig om te spelen voor Wigan. Iedereen bij de club was aardig voor me, de fans zongen mijn naam. Ik ben erg blij dat nu alles in kannen en kruiken is. Ik kan me weer concentreren op mijn eigen spel en ik hoop dat ik de club kan helpen om te klimmen op de ranglijst", zijn de eerste woorden van Wildschut al contractspeler van Wigan Athletic.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner