10.01.2016 15:10

Ook Swansea City blameert zich in de FA Cup

Clubs uit de Premier League hebben verrassend veel moeite om de derde ronde van de FA Cup door te komen. Nadat Liverpool en Aston Villa gelijkspeelden, is Swansea City nu gesneuveld. Het verloor met 3-2 van vierdeklasser Oxford United.

Swansea City kwam in de uitwedstrijd nog wel op een voorsprong na een doelpunt van Jefferson Montero, die op aangeven van Nederlander Marvin Emnes met rechts binnen schoot. Daarna ging het echter mis voor de nummer zeventien van de Premier League. Liam Sercombe benutte kort voor rust een penalty en dat bleek het startsein voor een grote verrassing.

Binnen vijftien minuten na rust kantelde Kemar Roofe de wedstrijd. Met twee rake uithalen maakte hij er opeens 3-1 voor de ploeg uit de League Two van, waarna Swansea City in paniek raakte. Het was Bafetimbi Gomis die na ruim een uur spelen nog voor de aansluitingstreffer zorgde, maar in de resterende minuten wist Oxford United stand te houden.

Ploegen als Chelsea en Tottenham Hotspur komen deze week ook nog in actie tijdens de derde ronde van de FA Cup. Arsenal en Manchester City plaatsen zich zonder al te veel moeite voor de volgende ronde, Manchester United ontsnapte tegen semi-profs.