15.01.2016 14:49

Klose stopt na dit seizoen met voetballen

Na zestien jaar aan de absolute top vindt Miroslav Klose het genoeg geweest. De in Polen geboren spits stopt aan het einde van het huidige seizoen met voetballen. Met een beetje geluk komt de aanvalsleider tot zeshonderd clubwedstrijden.

Klose maakte naam bij 1. FC Kaiserslautern in de Bundesliga, waar hij in 2000 begon met voetballen in het eerste elftal. Vier jaar later pikte Werder Bremen hem op, waar Klose mogelijk zijn beste seizoen beleefde. Van 2005 tot en met 2006 scoorde de Duitser maar liefst 25 keer in 26 competitiewedstrijden, waarna hij in Duitsland werd uitgeroepen tot voetballer van het jaar.

Niet veel later kwam Bayern München voor Klose, die daar tot 2011 zou spelen. Na 307 competitiewedstrijden en 121 doelpunten in de Bundesliga ging de spits voor zijn eerste avontuur in het buitenland. Lazio Roma durfde het met de toen nog 33-jarige aanvaller aan en kreeg daar geen spijt van.

In een paar seizoen sprokkelde Klose meer dan honderd competitiewedstrijden en een kleine vijftig doelpunten bij elkaar. De spits is inmiddels 37 en heeft nu dus besloten er een punt achter te zetten. Twee jaar geleden sloot Klose ook al af als international, nadat hij zijn land aan de wereldtitel hielp in Brazilië

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner