18.01.2016 09:10

'Mislukte Twente-spits vindt snel nieuwe club'

Jaïro Riedewald (l.) moet in de achtervolging bij Michael Olaitan (r.) tijdens het competitieduel FC Twente - Ajax. (12-09-2015)
Jaïro Riedewald (l.) moet in de achtervolging bij Michael Olaitan (r.) tijdens het competitieduel FC Twente - Ajax. (12-09-2015)

Michael Olaitan heeft zeer snel een nieuwe werkgever gevonden, nadat hij besloot om als huurling eerder te vertrekken bij FC Twente. De Nigeriaanse spits mislukte volledig in de Eredivisie en gaat het nu proberen bij KV Kortrijk in België. Olaitan kwam voor FC Twente tot zestien wedstrijden, maar scoorde niet. 

KV Kortrijk moet het nieuws zelf nog bevestigen, maar de voorzitter van de Belgische club meldt dat de deal met Olympiakos al beklonken is. Olaitan staat nog tot tot medio 2017 onder contract bij de Griekse club, maar heeft daar weinig kans op speeltijd en mag voor de tweede keer verhuurd worden.

Olaitan had in Nederland nog een huurcontract tot aan het einde van het huidige seizoen, maar zowel club als speler besloot dat het beter was om afscheid van elkaar te nemen. "In de huurovereenkomst met Olympiakos was opgenomen dat Michael voor half januari kon terugkeren bij zijn oude club", legt technisch directeur Ted van Leeuwen uit. "De samenwerking tussen Olaitan en FC Twente is niet geworden waar beide partijen aan het begin van dit seizoen op gehoopt hadden. Daarom is dit de beste optie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner