20.01.2016 21:29

Olympique Lyon naar laatste zestien in beker

Olympique Lyon heeft woensdagavond zonder veel moeite de laatste zestien bereikt in het toernooi om de 'Coupe de France'. Dat ging ten koste van derdedivisionist Chambly, die was uitgeweken naar het Stade Pierre Brisson in Beauvais. Lyon stond halverwege de eerste helft al voor met 2-0 dankzij Maxwel Cornet en Mathieu Valbuena. Daar bleef het bij.

AS Monaco bekert ook door, maar had bij Evian TG een verlenging nodig. De Kroaat Mario Pasalic maakte de bevrijdende treffer en in de 121e minuut bepaalde Hélder Costa de eindstand op 1-3. Lacina Traoré had de score geopend. Morgan Kamin gaf Evian, net boven de degradatiestreep in Ligue 2, hoop op een stunt.

Nantes had ook aan negentig minuten niet genoeg om Mantes, op het vierde Franse niveau actief, eronder te krijgen. De Amerikaan Alejandro Bedoya voorkwam strafschoppen: 0-1.