23.01.2016 10:18

El Hamdaoui vertrekt per direct naar Qatar

AZ-aanvaller Mounir El Hamdaoui draait weg bij zijn tegenstander Kelvin Leerdam in het duel tussen Vitesse en AZ. (08-11-2015)
AZ-aanvaller Mounir El Hamdaoui draait weg bij zijn tegenstander Kelvin Leerdam in het duel tussen Vitesse en AZ. (08-11-2015)

Mounir El Hamdaoui verlaat AZ alweer. De 31-jarige aanvaller, die in oktober nog een contract ondertekende tot medio 2016, vertrekt per direct naar Umm-Salal. Deze club uit Qatar is bereid de afkoopsom te betalen voor de speler. El Hamdoui ontbreekt zondag in de wedstrijd tegen Feyenoord. Hij ondergaat zaterdag de medische keuring bij de Qatarese club.

El Hamdaoui speelde van 2007 tot en met 2010 ook al voor AZ. Daarna vertrok de spits naar Ajax, waar hij een moeizame relatie onderhield met trainer Frank de Boer. El Hamdaoui kon de afgelopen drie jaar niet overtuigen bij Fiorentina en Malaga. Hij slaagde er afgelopen zomer niet in een club te vinden en kreeg bij AZ een tweede kans.

In zijn tweede periode bij AZ kwam hij nog tot zeven competitiewedstrijden, waarin hij zeven keer scoorde. Omdat El Hamdaoui later in Alkmaar aankwam, was hij niet inzetbaar tijdens wedstrijden in de Europa League, omdat AZ hem niet had ingeschreven voor de Europese wedstrijden. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner