28.01.2016 15:18

Ook broertje van Mike Havenaar naar Europa

Ruim vier jaar nadat grote broer Mike de overstap naar Vitesse maakte, volgt Nikki Havenaar in Europa. Het jongere broertje van de spits van ADO Den Haag trekt naar het Oostenrijkse SV Horn, dat hem overneemt van het Japanse Nagoya Grampus.

Mike Havenaar werd eind 2011 door Vitesse overgenomen van Ventforet Kofu. De spits werd een succes in Nederland, maar na zijn vertrek bij de Arnhemmers slaagde Havenaar verder niet in Europa. Bij Córdoba CF en HJK Helsinki wist Havenaar niet veel te scoren, maar nu hij weer terug is in Nederland, ADO Den Haag bood hem afgelopen zomer een contract aan, is de scoringsdrift van de spits weer aangewakkerd.

Broertje Nikki is in vele opzichten een andere voetballer dan Mike. Nikki Havenaar is een centrum verdediger, maar heeft wel de lengte van zijn broer overgenomen. Nikki is 1,95 meter, tegenover de 1,94 meter van de ADO Den Haag-spits. SV Horn voetbalt in de Regionalliga Ost, het derde niveau van Oostenrijk. Keisuke Honda, oud-voetballer van VVV-Venlo, is gedeeltelijk eigenaar van de club.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner