30.01.2016 09:12

Update: FC Den Bosch - Sparta naar de zondag

De lichtinstallatie in stadion De Vliert van FC Den Bosch valt vlak voor de wedstrijd tegen Sparta uit, waardoor de wedstrijd in Brabant later begint. (29-01-2016)
De lichtinstallatie in stadion De Vliert van FC Den Bosch valt vlak voor de wedstrijd tegen Sparta uit, waardoor de wedstrijd in Brabant later begint. (29-01-2016)

De Jupiler League-wedstrijd tussen FC Den Bosch en Sparta is uitgesteld. De aftrap zou om 20.00 worden verricht, maar een kwartier voor aanvang vielen twee lichtmasten uit in stadion De Vliert, waardoor er niet afgetrapt kon worden.

Volgens scheidsrechter Kevin Blom heeft FC Den Bosch meteen alles in werk gesteld om de lichtmasten zo snel mogelijk weer werkend te krijgen, maar moest dit via een handmatig proces gebeuren. Volgens richtlijnen van de KNVB moet een wedstrijd uiterlijk dertig minuten na het geplande tijdstip beginnen, anders wordt de wedstrijd gestaakt.

Voetbal.com doet, als de wedstrijd begint, live verslag van de wedstrijd in de 23e speelronde van de Jupiler League. Rond 20.20 werd de wedstrijd tot nader order uitgesteld. Of dit een definitieve staking betekent, is nog niet bekend.

Update: 29-01-2016: 20:33:

De Jupiler League-wedstrijd tussen FC Den Bosch en Sparta is vrijdagavond afgelast. Een kwartier voor aanvang van de wedstrijd viel de lichtinstallatie in De Vliert uit, wat ontstond na kortsluiting. Volgens de regelgeving kreeg de thuisclub de tijd om het probleem te herstellen, maar dit lukte niet.

De KNVB gaat nu samen met beide teams kijken naar een nieuwe datum voor de inhaalwedstrijd.

Update: 30-01-2016: 09:12:

FC Den Bosch - Sparta wordt bijzonder snel ingehaald. De wedstrijd van afgelopen vrijdag werd gestaakt na kortsluiting in de lichtmasten, maar de KNVB heeft nu al een nieuwe datum geprikt. De ploegen staan zondagmiddag tegenover elkaar.

Een kwartier voor de aftrap vielen er vrijdag opeens twee lichtmasten uit in stadion De Vliert. Volgens de reglementen van de KNVB heeft een thuisploeg een half uur na het tijdstip van aanvang om problemen op te lossen, maar toen bleek dat kortsluiting de oorzaak was, gaf FC Den Bosch toe dat dit niet ging lukken binnen het tijdslimiet. Hierop werd de wedstrijd gestaakt.

In verband met de aankomende periodetitel moest de wedstrijd zo snel mogelijk worden ingehaald, waarna de KNVB een snel overleg had met FC Den Bosch en Sparta. Hierop werd besloten om de wedstrijd zondagmiddag om 14.30 te laten spelen. Op dat tijdstip spelen ook Achilles '29 en Go Ahead Eagles tegen elkaar. Het is nog niet bekend of FC Den Bosch beboet wordt voor de problemen rondom de wedstrijd tegen Sparta.

De club heeft door de problemen van afgelopen vrijdag een zwaar programma voor de boeg, aangezien de Brabanders ook nog actief zijn in het bekertoernooi.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner