01.02.2016 21:52

Jong PSV nadert Ajax door zege op RKC

Aleksandar Boljević (r.) probeert de bal van Ismaïl Yıldırım af te pakken, maar de RKC-aanvaller ontdoet zich van de PSV'er. (01-02-2016)
Aleksandar Boljević (r.) probeert de bal van Ismaïl Yıldırım af te pakken, maar de RKC-aanvaller ontdoet zich van de PSV'er. (01-02-2016)

Jong PSV blijft prima draaien in de Jupiler League. De ploeg uit Eindhoven won maandagavond relatief eenvoudig met 3-1 van RKC Waalwijk. Daardoor heeft het evenveel punten als Jong Ajax.

Jong PSV kwam voorafgaand aan de wedstrijd in de Jupiler League met speciale shirt het veld op met daarop de tekst 'sterkte Bob', refererend aan verdediger Bob Groenendijk. De speler van het beloftenelftal is zaterdag onder het mes gegaan om een tumor weg te laten halen. De operatie is goed verlopen en er werd verder geen uitzaaiing ontdekt. De komende tijd herstelt Groenendijk thuis van de zware ingreep. In de komende periode wordt bepaald of verdere behandeling noodzakelijk is.

Het was RKC Waalwijk dat goed begon aan de competitiewedstrijd op het trainingscentrum van PSV. Rigino Cicilia stuurde met een prachtige steekpass teamgenoot Pieter Langedijk de diepte in. Hij liet doelman Yannick van Osch kansloos met een verfijnde lob. Daarna kreeg PSV langzaam de overhand en boog het de achterstand om in een 2-1 voorsprong. Aleksandar Boljević zorgde voor de gelijkmaker, waarna Steven Bergewijn bij de 2-1 profiteerde van een keepersfout van Ralph Vos. De goalie liet een vrije trap van Clint Leemans eenvoudig glippen.

RKC Waalwijk had ook na rust het meeste balbezit, maar kwam gewoonweg niet tot uitgespeelde kansen tegen het goed verdedigende PSV. De jongelingen van de thuisploeg loerden voornamelijk op de counter. De Eindhovenaren trokken in de slotfase de wedstrijd volledig naar zich toe. Steven Bergwijn waarschuwde RKC al met een bal op de paal, waarna invaller Luiz Beto da Silva de 3-1 binnenschoot. Door de overwinning heeft PSV net als Ajax dertig punten. De Amsterdammers hebben echter een wedstrijd minder gespeeld.

Door: Robin Tibbe

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner