03.02.2016 14:17

Sergio van Dijk keert terug bij Adelaide United

Sergio van Dijk viert zijn treffer tijdens het competitieduel Telstar - Emmen. (19-09-2007)
Sergio van Dijk viert zijn treffer tijdens het competitieduel Telstar - Emmen. (19-09-2007)

Sergio van Dijk keert terug in de Australische A-League. De international van Indonesië, die werd geboren in Nederland, heeft een contract getekend bij Adelaide United.

Van Dijk, die in Nederland onder meer speelde voor FC Emmen, stond in het verleden ook al onder contract bij Adelaide United. De aanvaller komt over van Suphanburi FC uit Thailand. Daarvoor speelde Van Dijk zijn wedstrijden namens Sepahan FC uit Iran en Persib Bandung uit Indonesië. In Australië kent men Van Dijk als een goalgetter, want de spits scoorde in het verleden vijftig competitietreffers in 105 wedstrijden in de A-League.

In Nederland is Van Dijk minder bekend. Hij speelde nimmer in de Eredivisie, maar wist tijdens zijn laatste drie seizoenen in de Jupiler League achtereenvolgend achttien, twaalf en tien treffers te maken. "Ik ben blij om weer terug te zijn bij Adelaide", zegt Van Dijk op de clubsite van zijn nieuwe werkgever. "Ik heb mooie herinneringen aan Adelaide overgehouden, maar ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner