04.02.2016 14:59

Kieftenbeld maakt kans op prestigieuze prijs

Maikel Kieftenbeld (r.) maakt het Gary Madine moeilijk tijdens de competitiewedstrijd Bolton Wanderers - Birmingham City. (20-10-2015)
Maikel Kieftenbeld (r.) maakt het Gary Madine moeilijk tijdens de competitiewedstrijd Bolton Wanderers - Birmingham City. (20-10-2015)

Maikel Kieftenbeld ziet zijn prima seizoen in Engeland mogelijk beloond worden met een persoonlijke prijs. De Nederlandse middenvelder is als speler van Birmingham City genomineerd voor de titel Speler van de maand.

De oud-speler van Go Ahead Eagles en FC Groningen vertrok afgelopen zomer naar de Championship en stelt allesbehalve teleur aan de andere kant van Het Kanaal. Kieftenbeld speelde al een kleine dertig competitiewedstrijden en voor zijn speelminuten in januari ontvangt de middenvelder dus mogelijk een prijs.

"Hij is volledig aangepast aan het leven in de Championship na zijn zomerse transfer. De Nederlander biedt een ervaren aanwezigheid op het middenveld van Birmingham City. Hij heeft ook een neusje voor de goal, met zijn drie doelpunten in één maand, inclusief geweldige volleys tegen Derby County en Ipswich Town", zo luidt de motivatie van de Engelse voetbalbond.

Op 5 februari wordt bekend of Kieftenbeld de prijs ook daadwerkelijk gewonnen heeft.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner