05.02.2016 11:13

Mokhtar heeft geen spijt van tijd bij Al-Nassr

Youness Mokhtar is op zoek naar een afspeelmogelijkheid tijdens de wedstrijd PEC Zwolle - SC Cambuur. (24-08-2013)
Youness Mokhtar is op zoek naar een afspeelmogelijkheid tijdens de wedstrijd PEC Zwolle - SC Cambuur. (24-08-2013)

Youness Mokhtar heeft er geen spijt van dat hij deze zomer een contract bij Al-Nassr tekende. De aanvaller verbond zich donderdag voor twee en een half jaar aan PEC Zwolle, maar hij mag dit seizoen waarschijnlijk niet in actie komen voor de Zwollenaren.

Het is verboden om in één seizoen voor drie clubs uit te komen. Omdat Mokhtar aan het begin van het seizoen voor de beloften van FC Twente uitkwam en zijn wedstrijden bij Al-Nassr in Saoedi-Arabië speelde, is de kans groot dat hij de komende maanden enkel mag trainen met PEC Zwolle. De Zwollenaren zijn nog wel op zoek naar een maas in de wet.

"Als ik niet mag spelen, moet ik mijn teamgenoten op de training maar scherp houden. Al is dat natuurlijk wel een 'worst-case scenario' Geen enkele voetballer wil vanaf de zijlijn toekijken, dus ik ook niet", aldus Mokhtar tegenover De Telegraaf.

Ondanks het feit dat de aanvaller waarschijnlijk volgend seizoen pas zijn wedstrijden weer kan spelen, betreurt hij het avontuur in Saoedi-Arabië niet. "Ik heb geen spijt van de keuze, maar op een gegeven moment gingen we zonder vleugelaanvallers spelen. Dat ligt mij gewoon minder. Daarnaast kwam de club zijn betalingsplicht niet na, waardoor ik dankzij de reglementen van de FIFA mijn contract eenzijdig kon opzeggen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner