07.02.2016 11:31

'Ook Lavezzi trekt naar de miljoenen uit China'

Ook Ezequiel Lavezzi en Paris Saint-Germain kunnen de miljoenen uit China niet weerstaan. De Argentijnse aanvaller, die over een aflopend contract beschikt in Frankrijk, lijkt op weg te zijn naar Shanghai Greenland. Dit melden media in Frankrijk en Italië.

De Chinese clubs verbazen deze maanden de voetbalwereld door recordbedrag na recordbedrag neer te tellen voor voetballers uit de topcompetities van Europa. Zo werd Jackson Martinez voor meer dan veertig miljoen euro overgenomen van Atlético Madrid en maakte Alex Teixeira voor een slordige vijftig miljoen euro de overstap naar Azië.

Lavezzi lijkt dus de volgende voetballer te zijn die vertrekt. De Europese transfermarkten zitten dicht, alhoewel Russische clubs nog tot 15 februari kunnen handelen. In China mogen ze ook nog even doorgaan, waardoor Paris Saint-Germain alsnog iets kan verdienen aan Lavezzi, die gratis de deur uitloopt als hij toch in Parijs blijft dit seizoen.

Shanghai Greenland wil graag de top van China bestormen en kocht daarvoor eerder al spelers als Tim Cahill, Demba Ba, Fredy Guarín en Mohamed Sissoko. Ook Paulo Henrique, oud-speler van sc Heerenveen, loopt rond bij de club. Het is niet bekend hoeveel de Chinezen willen neertellen voor de Argentijn.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner