08.02.2016 22:33

Rentree bij Japanse elftal lonkt voor Havenaar

Mike Havenaar (l.) wacht geduldig op de bal tijdens de vriendschappelijke interland tussen Japan en Servië. (11-10-2015)
Mike Havenaar (l.) wacht geduldig op de bal tijdens de vriendschappelijke interland tussen Japan en Servië. (11-10-2015)

Mike Havenaar maakt mogelijk zijn rentree bij het nationale elftal van Japan. De spits van ADO Den Haag speelde zijn laatste interland in 2013, maar de bondscoach is weer gecharmeerd van de lange spits, die in Nederland het net weer vindt.

Bondscoach Vahid Halilhodžić staat met zijn land in de laatste fase van de groepsfase van het kwalificatietoernooi voor het Wereldkampioenschap in 2018. In maart wachten er nog twee interlands, waarin Japan de koppositie in groep E kan veiligstellen. De Japanners zijn goed op weg, met zestien punten uit zes wedstrijden en een doelsaldo van zeventien doelpunten voor en nul tegen. 

Havenaar was niet van de partij tijdens het eerste deel van het kwalificatietoernooi, maar keert dus mogelijk terug. "Garanties zijn er niet en iedereen moet vechten voor zijn plek, maar met zijn lengte kan Mike iets toevoegen aan het elftal", quote FOX Sports de bondscoach van Japan. Havenaar speelde in totaal zestien interlands, waarin hij tot drie doelpunten kwam. In het huidige Eredivisie-seizoen staat de spits op elf doelpunten in negentien duels.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner