14.02.2016 14:34

AC Milan doet goede zaken voor derde plaats

AC Milan blijft in de race om de derde plaats in de Serie A, die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League. De ploeg van trainer Sinisa Mihajlovic versloeg zondag op eigen veld Genoa met 2-1 en staat zesde, wel op ruime afstand van koploper Juventus en naaste belager Napoli.

De Colombiaan Carlos Bacca zette de thuisploeg al na vijf minuten op voorsprong. Na ruim een uur was de Japanner Keisuke Honda verantwoordelijk voor de tweede Milanese treffer. In blessuretijd deed Alessio Cerci nog wat terug namens Genoa. AC Milan heeft 43 punten uit 25 duels en weet ook AS Roma, Internazionale en Fiorentina voor zich op de ranglijst.

Genoa, waar Tim Matavz de volle negentig minuten meespeelde, heeft nu vijf wedstrijden achter elkaar niet meer weten te winnen. Met 25 punten staat de ploeg van Gian Piero Gasperini op een zestiende plaats in de Serie A.