20.02.2016 18:42

FC Barcelona zet ongeslagen reeks voort

FC Barcelona heeft zaterdag een eigen clubrecord gebroken. Door de overwinning (1-2) op UD Las Palmas zijn de Catalanen nu 32 wedstrijden op rij ongeslagen. De laatste keer dat FC Barcelona een wedstrijd verloor, dateert van 3 oktober 2015. Toen was Sevilla met 2-1 te sterk.

Het team van trainer Luis Enrique begon goed aan de wedstrijd op Gran Canaria. Op aangeven van Jordi Alba zorgde Luis Suárez na zes minuten spelen voor de 0-1. Niet veel later kwam UD Las Palmas echter op gelijke hoogte. Willian José, die wordt gehuurd van het Uruguayaanse Deportivo Maldonado, tekende voor de 1-1.

Vlak voor het verstrijken van de eerste helft viel het laatste doelpunt van de wedstrijd. Neymar zorgde ervoor dat FC Barcelona weer op voorsprong kwam. Omdat er in het restant van de wedstrijd niet meer werd gescoord, is de Catalaanse club drie punten uitgelopen op Atlético Madrid en Real Madrid. De Madrileense clubs komen zondag in actie.