25.02.2016 18:48

Fenerbahçe volgt Braga naar laatste zestien

Fenerbahçe is de tweede ploeg in de Europa League die zich geplaatst heeft voor de laatste zestien. De Turkse formatie van trainer Vítor Pereira had op bezoek bij Lokomotiv Moskou genoeg aan een 1-1 gelijkspel.

De Russische formatie wist van tevoren was het te doen stond na de 2-0 nederlaag in Turkije. De thuisploeg besloot daarom na een kwartier al te wisselen om nog aanvallender te gaan spelen. Op slag van rust wist Lokomotiv Moskou de wedstrijd spannend te maken. Aleksandr Samedov schoot het openingsdoelpunt tegen de touwen.

Lokomotiv begon gaandeweg de wedstrijd de druk steeds meer op te voeren. Fenerbahçe voelde de hete adem van de tegenstander in de nek. Mehmet Topal diende in de slotfase echter de genadeslag toe. Zijn kopbal zeven minuten voor tijd was voldoende om over twee duels als winnaar van het veld te stappen.

Woensdag verzekerde Sporting Braga zich al van de volgende ronde in de Europa League. De Portugezen waren over twee wedstrijden te sterk voor FC Sion uit Zwitserland.